Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η έγκριση της συμφωνίας πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, οι έλεγχοι από το Τμήμα Τελωνείων στα σημεία διέλευσης των οδοφραγμάτων για πετρελαιοειδή που αγοράζονται στα κατεχόμενα, οι ποινές `φωτιά` που έρχονται το Φθινόπωρο για τροχαία αδικήματα, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε οικίες και η ήττα της Γερμανίας στο Μουντιάλ από τη Νότια Κορέα με 2-0, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Με τα μάτια στραμμένα στο ΔΗΚΟ!”, γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι στο ΔΗΚΟ προσβλέπει η Κυβέρνηση για να εγκριθεί η συμφωνία πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, που προνοεί κυβερνητικές εγγυήσεις των δανείων ύψους 2.6 δις ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει για “ποινές φωτιά για τροχαία αδικήματα” και ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να τεθούν σε ισχύ το Φθινόπωρο. Αλλού γράφει ότι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας άρχισε χθες ακρόαση δεύτερης υπόθεσης για προσηλυτισμό νεαρού προσώπου στον μοναχισμό, μετά την γνωστή πρώτη υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 15 μήνες.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Κίνηση απόγνωσης για `ψευδοκαύσιμα`”, γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σε μια απεγνωσμένη ενέργεια προχώρησε χθες το Τμήμα Τελωνείων, προειδοποιώντας για εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία διέλευσης από τα κατεχόμενα σε σχέση με την μεταφορά καυσίμων. Αλλού γράφει ότι ανεβαίνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε οικίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιταχύνεται ο πολιτικός χρόνος προκειμένου την μεθεπόμενη Παρασκευή να ψηφιστούν η χορήγηση κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική και οι αλλαγές στην νομοθεσία για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η απορρόφηση τραπεζικών εργασιών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Διαδικασίες εξπρές για ΣΠΙ” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σε διαδικασίες εξπρές κινείται η Βουλή ενώ τα κόμματα βάζουν όρους για την ψήφιση των κρατικών εγγυήσεων για την Ελληνική. Η Κυβέρνηση, σημειώνει, καίγεται να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι κρατικές εγγυήσεις για να κλείσει η συμφωνία Συνεργατισμού και Ελληνικής. Αλλού γράφει ότι μέσα του 2019 είναι πιθανή η κατακύρωση για κάμερες της τροχαίας και ότι προβλήματα διαδικασιών καθυστέρησαν την προκήρυξη, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ήτττα χθες της Γερμανίας στο Μουντιάλ από τη Νότια Κορέα με 2-0.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Βόμβα Κληρίδη…δεν ελέγχθηκαν οι συμφωνίες” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι “βόμβα” για τη συμφωνία μεταξύ Συνεργατικής-Ελληνικής αλλά και την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική ύψους 2,6 δισ. ευρώ έριξε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, καταγγέλλοντας με επιστολή του προς την Βουλή ότι η Κυβέρνηση δεν κατέθεσε τις πιο πάνω συμφωνίες στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό αντί να αναθεωρήσει τις προηγούμενες αποφάσεις του σχετικά με τα γήπεδα γκολφ, μετά τη σωρεία περιβαλλοντικών παραβιάσεων των τελευταίων χρόνων, ενέκρινε νέες παρατάσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανέγερση νέου γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου και κλείσιμο δημοτικού σχολείου για τη μεταστέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο “Καμία διαφυγή από την αναθεώρηση για τα ΜΕΔ” γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε χθες ότι η Κύπρος δεν είχε επιλογή από το να αποδεχθεί τους όρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση της Συνεργατικής στην Ελληνική Τράπεζα και πως το Υπουργικό θα εγκρίνει νομοσχέδια που αφορούν τη βελτίωση του πλαισίου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Τελωνείων θα προβαίνει σε ελέγχους σε αυτοκίνητα στα σημεία διέλευσης των οδοφραγμάτων και θα κατάσχει καύσιμα που αγοράζονται στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ήττα της Γερμανίας στο Μουντιάλ από τη Νότια Κορέα με 2-0.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
28/06/2018 08:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: