Η Ελλάδα κορυφαίος ιαματικός προορισμός, τονίστηκε στο Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας




Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, παρουσίασε ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας σε ημερίδα που πραγματοποίησαν στο Λος ‘Αντζελες των ΗΠΑ το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας (IHTC) και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών στην αμερικανική τουριστική αγορά και την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό υγείας.

Εστιάζοντας σε αυτά, ο κ. Τζιάλλας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, στάθηκε στην παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες χώρες, στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό και υποδομές, στην ανάδειξη του εξαιρετικού κλίματος της Ελλάδας και της φυσικής ομορφιάς των προορισμών της, αλλά και στην προώθηση των δεκάδων αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών και κέντρων θαλασσοθεραπείας ανά την Ελλάδα

Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο του ιαματικού τουρισμού που διαμόρφωσε το υπουργείο Τουρισμού και επέτρεψε την αναγνώριση δεκάδων αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών ανά την Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων, ανακοίνωσε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιήσουν τους ιαματικούς τους πόρους. Επιπλέον, έκανε λόγο για το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και, σύμφωνα με το οποίο, ο τουρισμός υγείας αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, καθώς έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Ακόμη, ο κ.Τζιάλλας παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, Γρηγόρης Καραχάλιος, στο πλαίσιο της ημερίδας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) και πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του.

Νέες μέθοδοι για την καταπολέμηση της υπέρτασης σε συνέδριο στη Βαρκελώνη

13/06/2018 18:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: