Γεροβασίλη: Οριστική επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα με την απόφαση του Eurogroup




«Η συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup εγγυάται την οριστική επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα της Ευρώπης», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στο Μαρόκο με τον διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΟΗΕ, Vincenzo Aquaro.

Η κ. Γεροβασίλη, η οποία δέχτηκε τα συγχαρητήρια στελεχών του ΟΗΕ για την απόφαση του Eurogroup, πρόσθεσε ότι «πλέον, η Ελλάδα με αισιοδοξία και ένα πλήρες, αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο παρακολουθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, σχεδιάζει την επόμενη μέρα της, μια μέρα δημιουργίας, κοινωνικής ευημερίας και αλληλεγγύης».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετέχει στο συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης στην επίτευξη των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο κ. Aquaro, εξήρε την επιτυχή προσπάθεια της χώρας στην επίτευξη των στόχων της, συμπεριλαμβανομένων των δεικτών που σχετίζονται με τη Δημόσια Διοίκηση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΟΗΕ στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και η ενσωμάτωση των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030 στις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας Ελλάδας-ΟΗΕ, ώστε να εξειδικευθούν αναλυτικότερα οι κοινοί τομείς προτεραιότητας και να προταθούν ειδικές στοχευμένες δράσεις σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η Ελλάδα θα μπορεί να αναχρηματοδοτείται από τις αγορές με τις δικές της δυνάμεις. λέει ο Σολτς

23/06/2018 21:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: