Γερμανικά ΜΜΕ για τη συνεδριάση του Eurogroup: Είναι καιρός η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της




Στη συνεδρίαση του Eurogroup και τις επικείμενες αποφάσεις του εστιάζουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά:

faz.net: «Είναι καιρός η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της». Το Eurogroup θα αποφασίσει για τους όρους της ολοκλήρωσης του δανειακού και μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την Αθήνα. Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να τερματίσει την μόνιμη ελληνική διένεξη. Αυτό έχει κυρίως έναν λόγο. Αυτός δεν είναι άλλος από τις πολλές ευρωπαϊκές κρίσεις. Για αυτό η γερμανική πλευρά δεν θέλει πλέον να θυμάται με τόση ακρίβεια το γεγονός ότι το γερμανικό Kοινοβούλιο είχε εξαρτήσει τη συναίνεσή του για το τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 από ενδεχόμενη οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ.

Deutsche Welle: H Ελλάδα περικόπτει το μηχανισμό διάσωσης. Το δράμα ολοκληρώνεται. Εξυγιασμένη στα μισά του δρόμου η Ελλάδα μπορεί τώρα και πάλι να αυτοκαθοριστεί. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται μεγάλα άλματα. Η ΕΕ απαιτεί και πάλι πειθαρχία όσον αφορά τις δαπάνες και ζήλο στις μεταρρυθμίσεις.
(…) H Γερμανία αποκομίζει καλά κέρδη από τη διάσωση της Ελλάδας. Η Ελλάδα αναμένεται οικονομικά να σταθεί και πάλι στα πόδια της – περί αυτού πρόκειται αυτή την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Τρεις φορές η χώρα διασώθηκε από την κρατική χρεοκοπία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν ζημιώθηκαν οι διασώστες.

Stern.de: Περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους; Βοήθεια προς την Ελλάδα: Η Γερμανία πρωταθλήτρια Ευρώπης στην καταβολή χρημάτων; Η εντύπωση προκαλείται ευχάριστα, αλλά στη υπόθεση της Ελλάδας επωφελήθηκε και ο γερμανικός κρατικός προϋπολογισμός.

Sueddeutsche.de: Ελλάδα: Έξυπνη από την κρίση. Η Ευρώπη αποκόμισε το καθοριστικό δίδαγμα από την ελληνική αποτυχία: Μόνο η αποταμίευση δεν μπορεί να κάνει μια χώρα να σταθεί στα πόδια της. Χρειάζεται επίσης μεταρρυθμίσεις και χρήματα.

21/06/2018 11:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: