«Ερντογάν τελείωσες», το μήνυμα του Ιντζέ: Πέντε εκατ. στην προεκλογική του συγκέντρωση




Πέντε εκατομμύρια κόσμος συγκεντρώθηκε στη χθεσινή τελευταία συγκέντρωση του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρρέμ Ιντζέ σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχής.

Τον αριθμό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μουχαρρέμ Ιντζέ αλλά σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το ίδιο νούμερο έδωσαν και πηγές της αστυνομίας.

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ ο οποίος μέσα σε 50 μέρες πραγματοποίησε 107 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνθηκε σήμερα στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας του «Ερντογάν τελείωσες».

Ωστόσο αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε πως 3 κανάλια εθνικής εμβέλειας διέκοψαν την δική του ομιλία προκειμένου να μεταδώσουν την ομιλία του Ερντογάν την ίδια ώρα. «Θα μηνύσω τις τηλεοράσεις που έκοψαν τη δική μου ομιλία για να μεταδώσουν του Ερντογάν. Ερντογάν τελείωσες», είπε χαρακτηριστικά ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Στη συνέχεια τα κανάλια έδειχναν και τις δύο ομιλίες και έδιναν φωνή πότε στον έναν πότε στον άλλον, εναλλάξ.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ κάλεσε σε 36ωρη επιστράτευση τους οπαδούς του κόμματος και ψηφοφόρους για το ενδεχόμενο νοθείας, ενώ απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν είπε «εγώ δεν είμαι τερματοφύλακας, είμαι επιθετικός».

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 23/06/2018

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 47 άτομα ως ‘γκιουλενιστές’ μια μέρα πριν από τις εκλογές

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές στο στρατό ενός δικτύου που κατηγορείται από την Αγκύρα ότι ενορχήστρωσε πριν από δύο χρόνια μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε χθες το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοί του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το CNN Turk.

Η Αγκύρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται. Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με το CNN Turk. Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή στην Τουρκία.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η κγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, ανακοίνωσε τον Μάρτιο το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΜΠΕ – Ελλάδα/Αθήνα 23/06/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: