Επίθεση Τραμπ σε Μιούλερ και Κόμεϊ για την πιθανή ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε για άλλη μια φορά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγη ώρα πριν ανακοινώσουν το Κρεμλίνο και ο Λευκός Οίκος ότι η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

“Η Ρωσία εξακολουθεί να λέει ότι δεν αναμίχθηκε στις εκλογές μας”, έγραφε το μήνυμα που ανήρτησε το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος. “Γιατί δεν εξετάστηκε η σχέση της Ρωσίας με τη Χίλαρι (Κλίντον);”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο Τραμπ, στη συνάντησή του με τον Πούτιν, θα διαμηνύσει με σαφήνεια ότι “είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται” κάποια τρίτη χώρα στις εκλογές.

Ο Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά ότι το προεκλογικό επιτελείο του συνεργάστηκε με τη Ρωσία και αμφισβητεί τακτικά την ακεραιότητα και την πίστη των πρακτόρων του FBI και των μελών της ομάδας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που έχει αναλάβει την έρευνα αυτή. “Πότε θα αποκαλύψει ο Μπομπ Μιούλερ τη δική του σύγκρουση συμφερόντων; Γιατί του παίρνει τόσο πολύ χρόνο;” έγραψε σε άλλο μήνυμά του. “Μιούλερ-Κόμεϊ, οι καλύτεροι φίλοι”, διαβεβαίωσε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στον πρώην διευθυντή του FBI, τον οποίο απέλυσε ο ίδιος τον Μάιο του 2017 και η αποχώρησή του από την υπηρεσία οδήγησε στον διορισμό του Μιούλερ ως επικεφαλής της έρευνας.

28/06/2018 17:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: