Έμφαση από τα ιταλικά ΜΜΕ στη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους




Με έμφαση, αναφέρονται τα ιταλικά ΜΜΕ στη συμφωνία, που επισημοποιεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η εφημερίδα “La Repubblica” προβάλλει την είδηση ως κύριο θέμα στον ιστότοπό της με τίτλο: «Ελλάδα, ύστερα από οκτώ χρόνια τελειώνει η εποχή της τρόικας. Το Eurogroup προβιβάζει την Αθήνα, ελάφρυνση του χρέους».
«Μια μακρά διαπραγμάτευση επισημοποιεί τη λήξη της επιτροπείας και την επιστροφή στη χρηματοοικονομική κυριαρχία» προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης και συνεχίζει: «Οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πρέπει να φορέσει (ίσως για πρώτη φορά στην ζωή του) γραβάτα, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε σε περίπτωση μείωσης του χρέους».

«Η Αθήνα προβιβάζεται από το Eurogroup. Ύστερα από οκτώ χρόνια τελειώνει η επιτροπεία» είναι ο τίτλος στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας “Corriere della Sera”.
«Ύστερα από οκτώ χρόνια και μια μακρά διαπραγμάτευση, για την Ελλάδα τελειώνει η εποχή της τρόϊκας» δημοσιεύει και η εφημερίδα του Μιλάνου, η οποία προσθέτει ότι η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα στήριξης και θα μπορέσει να αναβάλει κατά δέκα χρόνια την αποπληρωμή δανείων ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Η εφημερίδα προβάλλει και τη δήλωση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ότι «πρόκειται για ιστορική και εξαιρετική στιγμή», αφού «η ελληνική κρίση τελείωσε χθες βράδυ στο Λουξεμβούργο».

«Στις 20 Αυγούστου, όταν το πρόγραμμα στήριξης θα τελειώσει, η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναρχίσει να περπατά βασιζόμενη στις δυνάμεις της και να επιστρέψει στις αγορές, έστω και με μια επιτήρηση» γράφει η εφημερίδα “La Stampa”.

H εφημερίδα “Il Fatto Quotidiano”, τέλος, αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες παρατάθηκαν διότι το Βερολίνο είχε ενστάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, ως προς τη μείωση του χρέους. Ένα μέτρο, όμως, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο από τους δανειστές, για να μπορέσει να επιτευχθεί η σταθερότητα στις αγορές».
22/06/2018 10:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ο διεθνής τύπος για τη συμφωνία στο Eurogroup: «Tο τέλος δέκα χρόνων κηδεμονίας»

Είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, δηλώνει χαρούμενος ο Ευκλείδης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: