Ελληνικός ελιγμός για την έκδοση 10ετούς ομολόγου, λόγω “φουρτούνας” στην Ιταλία




Να μεταθέσει χρονικά την έκδοση ενός 10ετους ομολόγου φαίνεται πως αποφάσισε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η ελληνική κυβέρνηση κρίνοντας πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος μετά τις αναταράξεις λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία.

Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και αναφέρει πως η Αθήνα σχεδίαζε να βγει στις αγορές εντός του καλοκαιριού και πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.

Ωστόσο η έκδοση του 10ετούς ομολόγου μάλλον φαίνεται πως πηγαίνει για το φθινόπωρο όταν θα έχει καταλαγιάσει η κατάσταση με την Ιταλία και η χώρα μας θα έχει ήδη λάβει την ελάφρυνση του χρέους.

“Εξετάσαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν το τέλος του προγράμματος στήριξης, αλλά μετά την πρόσφατη αναταραχή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, είπε υπό το καθεστώς ανωνυμίας Έλληνας αξιωματούχος.

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως η Ελλάδα πριν το τέλος του 2019 έχει να αποπληρώσει χρέη 15 δισ. ευρώ κάτι που μπορεί να καλυφθεί εύκολα από το «μαξιλάρι» ρευστότητας που μάλλον αντέχει έως το 2020.

Πηγή: Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: