Έλληνες αλεξιπτωτιστές εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους σε άσκηση στη Γερμανία (photos)




Τίμησαν τα Ελληνικά χρώματα και σήκωσαν τη σημαία μας πολλές χιλιάδες πόδια πάνω από το Γερμανικό έδαφος στην περιοχή του Ramstein. Ο λόγος για πέντε στελέχη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών που ταξίδεψαν για πρώτη φορά στη Γερμανία στο πλαίσιο συνάντησης στελεχών ειδικών δυνάμεων για τη διοργάνωση International Jump Week η οποία έγινε τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού φαίνεται πως στο ταξίδι πήρε μέρος μια υπολοχαγός των Καταδρομών η οποία εντυπωσίασε μέσα στην Ελληνική ομάδα που αποτελούνταν από δυο αξιωματικούς και τρεις υπαξιωματικούς.

Η commando υπολοχαγός διακρίνεται με την Ελληνική ομάδα σε πολλές από τις εικόνες με πιο χαρακτηριστική εκείνη που μόλις έχουν προσγειωθεί όλοι μαζί μετά από άλμα ελεύθερης πτώσης.

Οι αλεξιπτωτιστές από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες πολιτείες, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τον Καναδά και την Πολωνία προχώρησαν σε πτώσεις αρχικά με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντα αλλά αυτό ήταν η αρχή.

Οι αλεξιπτωτιστές βρέθηκαν πολλές χιλιάδες πόδια πάνω από τη γη για να προχωρήσουν σε άλματα ελεύθερης πτώσης, κοινώς την «πτήση χωρίς αεροσκάφος»…

Επιπροσθέτως η Ελληνική ομάδα εκτός των αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, πήρε τα καθήκοντα του Αρχηγού Ρίψης που είναι ο υπεύθυνος στην άκρη της πόρτας του αεροσκάφους για τον έλεγχο όλων των αλεξιπτωτιστών πριν το άλμα ώστε να πάνε όλα καλά.

Σκοπός της αποστολής αυτής στελεχών της Σχολής Αλεξιπτωτιστών ήταν η συμμετοχή τους σε μια διεθνή δραστηριότητα και η απόκτηση επιπλέον εμπειριών, τεχνογνωσίας. Παράλληλα, η Ελλάδα έδειξε το υψηλό επίπεδο στον τομέα των ειδικών δυνάμεων και συγκεκριμένα έδειξαν την άμεση ετοιμότητά τους στον κρίσιμο τομέα του αλεξιπτωτισμού μιας και οι ειδικές επιχειρήσεις απαιτούν αυτό το σιωπηρό εναέριο ταξίδι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: