Ελλάς-Γαλλία συμμαχία; Στο Παρίσι πάει ο Πάνος Καμμένος για φρεγάτες και άλλα εξοπλιστικά




Το ελληνογαλλικό φλερτ που αναθερμάνθηκε μετά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα συνεχίζεται ως φαίνεται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο με πολλαπλά θέματα ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.

Μόλις χθες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με την Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρέθηκε και το θέμα των φρεγατών Belhara.

Ωστόσο οι συζητήσεις φαίνεται πως θα συνεχιστούν και επί γαλλικού εδάφους καθώς ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιναύαρχος ε.α, Κυριάκος Κυριακίδης και συνεργάτες του φθάνουν την Τρίτη στο Παρίσι, ενώ μια ημέρα αργότερα φτάνει εκεί και ο ίδιος ο υπουργός, καθώς από τις 11 έως τις 15 Ιουνίου διεξάγεται στο Παρίσι η Διεθνής Αμυντική Έκθεση, Eurosatory.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πάνος Καμμένος δεν αποκλείεται να έχει και νέα πιο διεξοδική συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του και να συζητήσουν εκτός από το «καυτό» θέμα των φρεγατών και άλλα θέματα εξοπλισμών και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: