Εκτός Λευκού Οίκου η υπάλληλος που έκανε υποτιμητικό και χυδαίο σχόλιο για τον ΜακΚέιν




Η Κέλι Σάντλερ, η εργαζόμενη στη διεύθυνση επικοινωνίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προκάλεσε σάλο όταν εκστόμισε ένα υποτιμητικό και για πολλούς βαθιά προσβλητικό σχόλιο σε βάρος του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος είναι καρκινοπαθής, δεν εργάζεται πλέον στην αμερικανική προεδρία, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σε μια κλειστή, εσωτερική συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, η Σάντλερ είχε υποβαθμίσει την αντίθεση του γερουσιαστή Μακέιν στον διορισμό του προσώπου που επέλεξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη διεύθυνση της CIA, λέγοντας «δεν έχει σημασία, ούτως ή άλλως πεθαίνει», ανέφερε πηγή ενήμερη για όσα διαμείφθηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το σχόλιο της Σάντλερ, που διέρρευσε σχεδόν αμέσως στον Τύπο, προκάλεσε σάλο και αποδοκιμάστηκε από πολιτικούς ολόκληρου του φάσματος. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν η Σάντλερ πράγματι είπε την επίμαχη φράση.

«Η Κέλι Σάντλερ δεν εργάζεται πλέον» στη διεύθυνση επικοινωνίας της αμερικανικής προεδρίας, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρατζ Σα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια.

Η κόρη του Μακέιν, η Μέγκαν, είχε δηλώσει ότι η γυναίκα που έκανε αυτό το σχόλιο έπρεπε να απομακρυνθεί από την αμερικανική προεδρία.

Ο Μακέιν, 81 ετών, διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο πέρυσι. Υποβάλλεται σε θεραπεία στην Πολιτεία του, την Αριζόνα, και απουσιάζει από τις εργασίες της Γερουσίας εδώ και μήνες.

Ο Μακέιν, που έχει δηλώσει πως βασανίστηκε όταν ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ επί πέντε χρόνια, είχε δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση με την οποία εναντιωνόταν στον διορισμό της Τζίνας Χάσπελ στη θέση της διευθύντριας της

size=”2″ face=”Constantia”>CIA, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε να καταδικάσει τα βασανιστήρια στην ακρόασή της για την έγκριση του διορισμού της ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο βετεράνος ρεπουμπλικάνος πολιτικός προέτρεψε τους συναδέλφους του στη Γερουσία να απορρίψουν τον διορισμό.

Αλλά Γερουσία ενέκρινε την υποψηφιότητα της Χάσπελ με 54 ψήφους υπέρ έναντι 45 κατά.

Ο Μακέιν επέκρινε το τελευταίο διάστημα επανειλημμένα τον Τραμπ.

Από τη δική του πλευρά, το 2015, ο Τραμπ είχε καταφερθεί εναντίον του πρώην πιλότου μαχητικού της αεροπορίας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας σε μια εκδήλωση χριστιανών συντηρητικών ότι «δεν είναι ήρωας πολέμου. Χαρακτηρίστηκε ήρωας πολέμου επειδή αιχμαλωτίστηκε. Εμένα μου αρέσουν εκείνοι που δεν αιχμαλωτίστηκαν».

06/06/2018 03:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: