Έκτακτες δηλώσεις Καμμένου πριν την ΚΟ τον ΑΝΕΛ: Δηλώσεις του Σγουρίδη περί δεδηλωμένης




Με αγωνία αναμένονται οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου σήμερα στη Βουλή στις 12:30 καθώς αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις στο συγκυβερνόν κόμμα καθώς αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, στον ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τις οποίες έγιναν διάφορες συζητήσεις στους κόλπους του κόμματος ώστε τελικά να στηριχθεί η συμφωνία με τα Σκόπια.

«Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σγουρίδης, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα μας μόνο μεταξύ βουλευτών του κόμματος ενώ στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας πως αυτό συζητήθηκε και ενώπιο του κυρίου Καμμένου.

Ο ίδιος τόνισε πως εάν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση, όπως δεν θα υποστηρίξουν και τη συμφωνία με τα Σκόπια.

«Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή», είπε ο κύριος Σγουρίδης και πρόσθεσε: «Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι»

Πηγή: Καθημερινή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: