Connect by Music: Συναυλίες από πρόσφυγες μαθητές με 30 κιθάρες, κρουστά και πλήκτρα




Παγκόσμια ημέρα προσφύγων η αυριανή 20η Ιουνίου και η Μυτιλήνη, με σχεδόν 10.000 αιτούντες άσυλο στους καταυλισμούς και τις άλλες δομές, δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί σημείο αναφοράς της ημέρας αυτής.
Η Ορχήστρα «Connect by Music» αποτελείται από πρόσφυγες μαθητές που ζουν στα κέντρα φιλοξενίας της Λέσβου στη Μόρια, στον Καρά Τεπέ και στις δομές της «Ηλιακτίδας». Με βασικό άξονα τις 30 κιθάρες της, καθώς επίσης κρουστά και πλήκτρα, δίνει τρεις συναυλίες. Τους συνοδεύουν διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, οι σολίστ Nawras Al Τaky, ούτι και τραγούδι Jeroen de Groot, βιολί. Όλοι μαζί, συντροφεύουν σε ένα μαγικό ταξίδι, με μουσικές από όλο τον κόσμο πρόσφυγες αλλά και ντόπιους.
Η πρώτη συναυλία δόθηκε χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου το απόγευμα, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας. Σήμερα, Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, θα δοθεί συναυλία στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, στη Μυτιλήνη, με δωρεάν είσοδο για όλους.
Τέλος, αύριο Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα δοθεί συναυλία για τους διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ, με είσοδο μόνο με πρόσκληση. Η συναυλία αυτή θα αναμεταδοθεί από την Εθνική Ολλανδική Τηλεόραση.
Επίσης -και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων- στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων που επεκτείνεται πέραν της Αθήνας και σε ακόμα 13 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Μαδρίτη, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και το Κέιπ Τάουν, θα υπάρξει μια ειδική εκδήλωση. Αύριο Τετάρτη όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Λέσβο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από το Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν στο καφέ εστιατόριο Nan στην πόλη της Μυτιλήνης. Πρόκειται για ένα εστιατόριο το οποίο ιδρύθηκε από τέσσερις γυναίκες με σκοπό τη συνεργασία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα ωφελούν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους ντόπιους.
19/06/2018 10:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: