Χιλιάδες πολίτες σε πολλές πόλεις είπαν “όχι” στη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια (video, εικόνες)




Με κεντρικότερο σημείο την Πέλλα πραγματοποιήθηκαν σήμερα περισσότερα από είκοσι συλλαλητήρια σε ισάριθμές πόλεις της χώρας μας κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από την ΠΓΔΜ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο συλλαλητήριο στην Πέλλα το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυριζογλου και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Ι. Τσουκνιδάς. Στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Έδεσσα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, το Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Κατερίνη, τη Βέροια, τη Σιάτιστα, ενώ αντίστοιχα συλλαλητήρια έγιναν σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Λάρισα, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤ
Διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Καβάλα, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
Διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Δράμα, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συγκέντρωση στα Ιωάννινα, ενώ στον χώρο της πλατείας από νωρίς είχε γίνει έπαρση μιας μεγάλης ελληνικής σημαίας επάνω σε γερανό.

Στη Σιάτιστα, το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, όπως αναφέρει το kozan.gr.

 

Παλμός, συνθήματα, σημαίες και πανό στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το halkidikinews.gr.

Οι κάτοικοι από τα Νέα Μουδανιά, αλλά και τις γύρω περιοχές, άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία. ΦΩΤΟ: halkidikinews.gr

Στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια όταν έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και κρατώντας ένα πανό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.
Οι συγκεντρωμένοι που περίμεναν την έναρξη του συλλαλητηρίου, αντέδρασαν και υπήρξε προς στιγμήν ένταση. Λίγο αργότερα αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια, να τραυματιστούν αστυνομικοί και να γίνουν τρεις προσαγωγές.

Στις 8 Ιουλίου στο Σύνταγμα νέο συλλαλητήριο

Νέο μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Κυριακή 8 Ιουλίου, από την Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: