Αποστάσεις από το “γλωσσάρι της λογοκρισίας” παίρνει τώρα και η Ένωση Συντακτών Κύπρου




Η ΕΣΚ βολιδοσκοπήθηκε από τον ΟΑΣΕ για το θέμα της σύνταξης γλωσσαρίου και ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό εκπίπτει των δικαιοδοσιών και της αποστολής της και ότι δεν επιθυμεί την όποια εμπλοκή σε αυτό, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών και το θόρυβο που προκλήθηκε.

Στη γραπτή δήλωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι αναφορικά με την ιδέα για σύνταξη γλωσσαρίου αμοιβαία αποδεκτών όρων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων, την οποία προωθεί το Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ, η Ένωση Συντακτών Κύπρου ουδέποτε ανέλαβε ή διαδραμάτισε τον οποιονδήποτε ρόλο.

“Η ΕΣΚ μετέχει στο πρόγραμμα του ΟΑΣΕ «Διάλογος για την Κύπρο», που περιλαμβάνει πλειάδα δικοινοτικών δράσεων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων. Ωστόσο, όταν η οργάνωσή μας βολιδοσκοπήθηκε, σε προκαταρκτική συζήτηση, για το γλωσσάριο, ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό εκπίπτει των δικαιοδοσιών και της αποστολής μας και ότι δεν επιθυμούμε την όποια εμπλοκή σε αυτό. Όπως και έγινε”, αναφέρει ο κ. Φράγκος.

Διευκρινίζει ακόμη ότι αν κάποιοι διερωτώνται γιατί σιωπά επί μακρόν και δεν απαντά είναι επειδή εδώ και και μέρες βρίσκεται στο Πεκίνο, σε πολυήμερη αποστολή, εκπροσωπώντας την ΕΣΚ σε διεθνή σύναξη των προέδρων δημοσιογραφικών ενώσεων από 47 χώρες του κόσμου.

“Ως εκ τούτου, έχω περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και καθόλου πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά για όσους διερωτούνται γιατί σιωπώ επί μακρόν και δεν απαντώ”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/06/2018 15:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: