Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας




Μετατρέπετε την Ελλάδα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ.

Ονομάζετε με θράσος την επικίνδυνη πολιτική σας ως πολιτική ειρήνης και σταθερότητας ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ.

Πριν ανακοινώσει την αποχώρηση των βουλευτών από τη διαδικασία, ο κ. Κουτσούμπας είπε οτι η κυβέρνηση “βαυκαλίζεται με τον ηγετικό ρόλο που θα έχει στα Βαλκάνια. Τόνισε οτι η διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα ενώ μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα παραπέμπονται στο μέλλον.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία “συστατική επιστολή του Τσίπρα προς τον Ζάεφ” για να τη χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας στις συνόδους ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Επανέλαβε οτι η συμφωνία κρύβει το σπέρμα του αλυτρωτισμού με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας».

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτή τη διαδικασία, η ΚΟ δεν θα πάρει μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αποχωρούμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «τη δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: