Απαράδεκτη τουρκική επίθεση: Απειλές για εντοπισμό και “πακετάρισμα” των οκτώ Τούρκων




Τη μήνη της Τουρκίας προκάλεσε η νέα απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους – λόγω παρέλευσης του 18μηνου – και τους υπόλοιπους Τούρκους αξιωματικούς που είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την υπό όρους απελευθέρωση των στρατιωτικών ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, προχώρησε σε αήθεις δηλώσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και σε απειλές για απαγωγή των οκτώ.
Ο Μποζντάγ επανέλαβε το τουρκικό αφήγημα περί «υπόσχεσης Τσίπρα» για παράδοση εντός ολίγων 24ωρων από την άφιξή τους και υποστήριξε πως η Ελλάδα προστατεύει τους «γκιουλενιστές τρομοκράτες».

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπεκιρ Μποζντάγ είπε μεταξύ άλλων: «Σε σχέση με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει να επιστρέψει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».

«Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Θεωρήσαμε ως λόγο ανδρός τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική πτυχή», ανέφερε.
Ο ίδιος με απαράδεκτο τρόπο προανήγγειλε τουρκική επέμβαση επί ελληνικού ή άλλου εδάφους προκειμένου να συλληφθούν οι οκτώ αξιωματικοί και να οδηγηθούν στην Τουρκία για να δικαστούν.

«Όπου και να πάνε οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, η Άγκυρα θα τους πακετάρει και θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία», είπε με απίστευτο θράσος ο Μπεκίρ Μποζντάγ προσθέτοντας ότι δεν θα γλιτώσουν από την τουρκική δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας την απελευθέρωση των οχτώ στρατιωτικών που κρατούνταν στην Ελλάδα, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες επειδή αντί για το δίκαιο παρεμβαίνουν λογαριασμοί εναντίον της Τουρκίας και η πολιτική. “Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες πραξικοπηματίες, αλλά στην πραγματικότητα τους δίνει κι άλλες δυνατότητες και επιπλέον προστασία. Όπως και άλλες χώρες υποθάλπουν τρομοκράτες, το ίδιο κάνει και η Ελλάδα. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, εμάς το καθήκον μας είναι αυτούς τους πραξικοπηματίες γκιουλενιστές στρατιωτικούς να τους βρούμε και να τους φέρουμε πακέτο στην Τουρκία. Όπου κι αν πάνε, θα τους ακολουθούμε και αργά ή γρήγορα θα τους συλλάβουμε. Θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη μας στο όνομα του έθνους θα τους ζητήσει να λογοδοτήσουν. Δεν θα ξεφύγουν από εδώ. Ας καταφύγουν σε όποια χώρα θέλουν, από εδώ δεν θα γλιτώσουν”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: