Αντί ο Τζουλιάνι να μιλά για πόρνες, έπρεπε να λέει για τους πολιτικούς που τα πουλάνε όλα…




Του Πανίκου Παναγιώτου

«Ζητώ συγνώμη που δεν σέβομαι μία ηθοποιό αισθησιακών ταινιών με τον ίδιο τρόπο που σέβομαι μία γυναίκα καριέρας ή μία γυναίκα με περιεχόμενο ή μία γυναίκα που δεν πουλάει το κορμί της για σεξουαλική εκμετάλλευση» τόνισε ο Ρούντι Τζουλιάνι, επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφερόταν στην Στόρμι Ντάνιελς, υπογραμμίζοντας ότι η καριέρα της ως σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών «υποβαθμίζει την αξιοπιστία» της όσον αφορά τη μήνυσή της κατά του Αμερικανού ηγέτη, προσθέτοντας: «Λοιπόν Στόρμι θέλεις να εγείρεις ένα ζήτημα, αλλά επέτρεψέ μου να το εξετάσω αυτό. Επειδή ακριβώς η δουλειά που κάνεις αφαιρεί το οποιοδήποτε βάρος από την αξιοπιστία σου».

Η Στόρμι Ντάνιελς υποστηρίζει ότι είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο ενός τουρνουά γκολφ στη λίμνη Τάχο, στην πολιτεία της Νεβάδα, τον Ιούλιο του 2006 και ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να μην μιλήσει για τη σχέση. Δεν κατηγορεί τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου για σεξουαλική παρενόχληση, όπως άλλες γυναίκες, αλλά για «αθέτηση υποσχέσεων», αμφισβητώντας την ηθική του.

Το θέμα όμως, με βάση τις δηλώσεις Τζουλιάνι, δεν είναι αν οι ισχυρισμοί της Ντάνιελς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Αξίζει σχολιασμού η άποψή του για τις γυναίκες που «πουλάνε το κορμί τους», γιατί είναι μια άποψη που χρησιμοποιείται κατά κόρον από εκπροσώπους κάθε λογής εξουσίας που κρίνουν την αξιοπιστία ενός ατόμου μέσα από τυποποιημένα ιδεολογικά «καλούπια» και θρησκοληπτικές ηθικολογίες.

Η συγκεκριμένη αναφορά μάς θύμισε πολιτικούς που έκαναν καριέρα με ρατσιστικές αντιλήψεις, αλλά στην προσωπική ζωή τους ήξεραν να εκμεταλλεύονται οικονομικά και σεξουαλικά μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας ή παράνομους μετανάστες.

Υποτιμητικές δηλώσεις Τζουλιάνι για τη Στόρμι: Παίζει σε αισθησιακές ταινίες, είναι αναξιόπιστη

Η συγκεκριμένη αναφορά μάς θύμισε πολιτικούς που έκαναν καριέρα με συντηρητικές και αντιομοφυλοφιλικές απόψεις και οι οποίοι συνελήφθησαν στο γραφείο τους ή σε δημόσιες τουαλέτες αεροδρομίων την στιγμή που συνευρίσκονταν με άτομα του ιδίου φύλου.

Η συγκεκριμένη αναφορά μάς θύμισε πολιτικούς Ανατολής και Δύσης που λένε ότι επικοινωνούν με τον Θεό, αλλά βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά σκοτώνοντας χιλιάδες γυναικόπαιδα και κάποιους άλλους που εμφανίζονται ως σωτήρες των λαών τους, αλλά είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και τα σκάνδαλα.

Η συγκεκριμένη αναφορά μάς θύμισε το σύστημα της επικρατούσας υποκρισίας σε διεθνές επίπεδο, με βαθιές ρίζες στις κοινωνίες και στο δημόσιο βίο.

Όσο για τις «γυναίκες καριέρας», που αναφέρθηκε ο Τζουλιάνι (σ.σ. πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ τον κατηγορούν για το πως ο ίδιος συμπεριφέρθηκε στις τρεις συζύγους του, οι οποίες ήταν γυναίκες καριέρας), είναι γνωστό μέσα από ποιες συνθήκες τις πλείστες φορές προσπαθούν να βρουν μια θέση εργασίας, να την κρατήσουν και να κατοχυρωθούν επαγγελματικά.

Ας ρωτηθούν χιλιάδες και εκατομμύρια γυναίκες καριέρας με τι κόστος και με ποιες αντοχές μπόρεσαν να βαδίσουν σ’ αυτό τον δρόμο.

Η πολυσυζητημένη υπόθεση με τον άλλοτε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη θέση του, τη δύναμή του, το όνομά του για να εκμεταλλευτεί δεκάδες γυναίκες ηθοποιούς, είναι ενδεικτική.

Η περίπτωση όμως του Γουάινσταϊν έγινε γνωστή και έλαβε τέτοιες διαστάσεις επειδή αφορά το Χόλιγουντ και τη λάμψη του θεάματος.

Σε όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς χώρους εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα, που δεν αφορούν μόνο σεξουαλική παρενόχληση. Πρόκειται για φαινόμενα όπου επιχειρηματίες, αφεντικά, προϊστάμενοι, εκλεγμένοι ή διορισμένοι πολιτικοί πιστεύουν ότι με τη θέση τους, το χρήμα τους, τη φήμη τους και την εξουσία τους έχουν τη δυνατότητα και το «δικαίωμα» να ελέγχουν, να παρεμβαίνουν και να λεηλατούν τις ψυχές και τις ζωές των άλλων ανθρώπων.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι θα ήταν «πιο σωστός» αν δεν αναφερόταν μόνο σε πόρνες που «πουλάνε το κορμί» τους, αλλά και σε πολιτικούς που πουλάνε τα πάντα, ακόμη και πατρίδες.

Περιορισμούς θέτει ο Τζουλιάνι, αν ο Τράμπ εμφανιστεί ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: