Αήθης προσωπικη επίθεση από την ‘Αγκυρα στον Τσίπρα: “Νομίζαμε αντρίκιο το λόγο του”




Επίθεση στην Ελλάδα και προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, με αφορμή την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών, μετά την παρέλευση του 18μήνου. Η αήθης επίθεση δείχνει την έντονη ενόχληση της Άγκυρας που προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει κράτος Δικαίου και Ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί  την επιστροφή των Τούρκων στρατιωτικών και δεν τήρησε το λόγο του. Μάλιστα υποστήριξε ότι πίσω από τις εξελίξεις με την απελευθέρωση των Τούρκων υπάρχει πολιτικός δάκτυλος. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες είπε ο Μποζνταγκ

Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ αναφέρει:

Λόγο ανδρός θεώρησε η Άγκυρα τον λόγο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέχει στήριξη στους Τούρκους πραξικοπηματίες και αυτό η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτεί.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό προεδρία Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Σε σχέση με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει να επιστρέψει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία” και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι “προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία”. “Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Θεωρήσαμε ως λόγο αντρός τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική πτυχή”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: