Αγωνία στη Μάνδρα από τη σφοδρή καταιγίδα: Πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυρσβεστικη




Νεώτερη ενημέρωση: Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην οδό Πειραιώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία από την Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, στην Αττική οδό πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας στο ύψος της εξόδου Ε8, προς τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας και η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το 9,5ο χλμ προς Κόρινθο και στην παλαιά, από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και στις εξόδους της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα.

Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Προηγούμενη ενημέρωση: Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καταιγίδα που πλήττει από το μεσημέρι πολλές περιοχές της Αττικής. Οι κάτοικοι της Μάνδρας ζουν και πάλι έναν εφιάλτη. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 95 κλήσεις, συνολικά, από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Μαγούλας, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, λόγω της βροχόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε εξόδους της Αττικής οδού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό από το 29,5ο χλμ προς Κόρινθο και στην παλαιά από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και στις εξόδους της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα.

Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Μετρούν τις πληγές τους για μία ακόμα φορά οι κάτοικοι της Μάνδρας μετά τη χθεσινή νεροποντή

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ορμητικά νερά “έκοψαν” στα δύο τη νέα Εθνική Οδό, Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του 29ου χιλιομέτρου, ενώ ένα αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στα διόδια της Ελευσίνας. Επίσης η παλιά Εθνική έκλεισε στο 33ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και πάλι στη Μάνδρα καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Για τον φόβο εγκλωβισμού οδηγών αποφασίστηκε το κλείσιμο της παλιάς Εθνικής Οδού.

Προβλήματα υπάρχουν και στο λιμάνι του Πειραιά όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Οι δρόμοι του Πειραιά πλημμυρισμένοι από την καταιγίδα. Φωτογραφία Twitter

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  HellasJournal

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: