Αγώνας “ζωής ή θανάτου” η μάχη της Αργεντινής με τη Νιγηρία για τους “16” του Μουντιάλ




Η  ώρα της αλήθειας έφτασε για Νιγηρία και Αργεντινή. Δύο ομάδες που …παραδοσιακά συναντώνται στους ομίλους του Μουντιάλ, θα «μονομαχήσουν» την Τρίτη 26 Ιουνίου (21:00) στην Αγία Πετρούπολη για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου και μία θέση στις «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, εκτός κι εάν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και τις αφήσει «στα κρύα του λουτρού»…

Εν μέσω σοβαρής κρίσης στα αποδυτήρια, ο Χόρχε Σαμπαόλι αποτελεί «ξένο σώμα», ωστόσο παραμένει τυπικά στην θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ. Οπως φαίνεται, ο Αργεντινός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με τουλάχιστον δύο αλλαγές. Ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, Φράνκο Αρμάνι θα πάρει την θέση του Βίλι Καμπαγέρο και ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν θα αντικαταστήσει τον Κουν Αγουέρο στην κορυφή της επίθεσης. Το ζητούμενο για την «αλμπισελέστε» είναι να παρουσιασθεί επιτέλους ως Αργεντινή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς με νίκη κατά πάσα πιθανότητα θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Λιονέλ Μέσι έχει μία τελευταία ευκαιρία να αναδειχθεί ο ηγέτης της ομάδας και να διεκδικήσει μέσω των νοκ-άουτ αγώνων το τρόπαιο που λείπει από την συλλογή του.

Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι Νιγηριανοί, που σε περίπτωση νίκη προκρίνονται στην επόμενη φάση μαζί με την Κροατία. Μετά το 2-0 επί της Ισλανδίας, οι Αφρικανοί κρατούν την τύχη τους στα πόδια τους και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τα σοβαρά προβλήματα της «αλμπισελέστε». Με τους Μούσα και Ιχεανάτσο στην επίθεση, είναι βέβαιο πως θα δώσουν βάρος στην αμυντική λειτουργία και στην εξουδετέρωση του Μέσι, στοιχείο που θα περιορίσει σημαντικά την δημιουργία φάσεων στα αντίπαλα καρέ, κυρίως από τον Μόουζες.

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόβου, Ιχεανάτσο, Μούσα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Παβόν, Μασεράνο, Πέρες (Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα (Ντι Μαρία), Μέσι, Ιγκουαΐν.

25/06/2018 13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: