Αγωγή σε βάρος της διοίκησης Τραμπ για τον χωρισμό οικογενειών, κατέθεσαν 17 πολιτείες

US President Donald J. Trump speaks during a lunch meeting with Republican lawmakers, in the Cabinet Room at the White House in Washington, DC, USA, on 26 June 2018. From left: Senator Richard Shelby, a Republican from Alabama, Trump, Representative Rodney Frelinghuysen, a Republican from New Jersey, and Senator Lisa Murkowski, a Republican from Alaska. EPA, Al Drago, POOL
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν 17 αμερικανικές πολιτείες, κατά της διοίκησης Τραμπ για τον χωρισμό των οικογενειών μεταναστών.

Ειδικότερα αγωγή σε βάρος της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν 17 αμερικανικές πολιτείες και η περιφέρεια της Κολούμπια, επιδιώκοντας να μπει τέλος στη «σκληρή και παράνομη», όπως τη χαρακτηρίζουν, πολιτική του βίαιου χωρισμού των οικογενειών μεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα από το Μεξικό.

Στην αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σιάτλ, οι πολιτείες κρίνουν επίσης πως είναι «απατηλό» το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε την 20η Ιουνίου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο υποτίθεται θα αναστείλει τη διαδικασία των χωρισμών.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στο δικαστικό έγγραφο, η πολιτική της αμερικανικής διοίκησης είναι εν μέρει αντισυνταγματική, διότι «βασίζεται σε κίνητρα όπως η εχθρότητα και η επιθυμία να βλάψει» τους μετανάστες που έρχονται από τη Λατινική Αμερική.

Ο Τραμπ ζητά 25 δισεκατομμύρια για να κτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Πενς προς μετανάστες: “Αν δεν μπορείτε να έρθετε στις ΗΠΑ νόμιμα, μην έρθετε καθόλου”

26/06/2018 22:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal