Το ΕΣΡ φλερτάρει με τον Βρυώνη: Αδεια και στην Τηλεοπτική Ελληνική αλλά με προϋποθέσεις




Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αδειοδοτείται και η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, συμφερόντων του κ. Φίλιππου Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του ‘Εψιλον, που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης, και νυν ιδιοκτήτης του Extra.

Η υπόθεση βεβαίως είναι πολύ μπερδεμένη και τα μέλη του ΕΣΡ μπορεί να έχουν δικαστικές περιπέτειες εάν δώσουν άδεια στον συγκεκριμένο επιχειρηματία χωρίς να πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις. Κατά τα άλλα αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν να κλείσει το MEGA και μαζί με τους μετόχους του το οδήγησαν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι μέχρι  τις 26 Ιουνίου να προσκομίσει “στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό, για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στην Martine-Nadine Bolle και κατά προέκταση η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας”.

Όπως αναφέρουν οι “Τυπολογίες”, στην πραγματικότητα, μέσα σε διάστημα 8 ημερών η εταιρεία θα πρέπει να προσκομίσει δάνειο της τάξης των 6,3 εκατ. ευρώ προς την επιχειρηματία Martine-Nadine Bolle για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD ιδιοκτήτρια εταιρεία της Τηλεοπτική Ελληνικής, από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD.

Με την ίδια απόφαση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, αρχικώς επιλεγέντες, χωρίς προαίρεση είναι οι εταιρείες:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΤΑΡ)

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΑΒΒΙΔΗΣ)

Τα στοιχεία και των 6 αιτήσεων θα αποσταλούν για περαιτέρω έλεγχο, διάρκειας ως και 45 μέρες στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες,όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.

Πηγή: Τυπολογίες, ΕΣΡ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: