Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί έφτασαν στη Βόρεια Κορέα: Προετοιμασίες για την αβέβαιη σύνοδο




Μια ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων πέρασε τα σύνορα της Βόρειας Κορέας σήμερα Κυριακή για να έχει συνομιλίες σχετικά με την προετοιμασία της Συνόδου μεταξύ Τραμπ και Κιμ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, Washington Post.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πρόσωπο πολύ κοντά στις προετοιμασίες, και τονίζει πως ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, Σούνγκ Κιμ, κλήθηκε από τη νέα του θέση στις Φιλιππίνες για να ηγηθεί των προετοιμασιών.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης πέρασε τη μεθόριο για να συναντηθεί με τον Κόε Σον Χούι, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά, και έχουν θητεύσει ως μέλη αντιπροσωπειών που διαπραγματεύθηκαν τη συμφωνία αποπυρηνικοποίησης του 2005.
Μαζί με τον Σουνγκ Κιμ βρίσκεται ο ειδικός σε θέματα Κορέας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Άλισον Χούκερ και ο αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ράνταλ Σρίβερ, ο οποίος έχει τη θέση του βοηθού υπουργού σε θέματα ανατολικής Ασίας και είχε συνοδεύσει τον Μάικ Πομπέο στην τελευταία του επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ.
Οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο. Η αμερικανική ομάδα ταξίδεψε και στη Σιγκαπούρη για να επισκεφθεί τον «Οίκο της Ένωσης», τον χώρο δηλαδή όπου επρόκειτο ή πρόκειται να γίνει η Σύνοδος.

Πηγή: Washington Post

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: