Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ερήμη: Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τον φόβο αναζωπύρωσης

File Photo: Ρίψη νερού από ελικόπτερο – ΚΥΠΕ
Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι βόρεια της κοινότητας Ερήμης, της Επαρχίας Λεμεσού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν προληπτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα, κατέκαυσε δυο τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας βλάστησης και χαρουπόδεντρων.

Δεν υπάρχουν ζωντανά μέτωπα, γίνεται ασφάλιση περιμέτρου και δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στην περιοχή καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, συμπλήρωσε.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είχε απειλήσει και κτηνοτροφικά υποστατικά, εργάστηκαν 34 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ταμείο Θήρας, την Πολιτική Άμυνα, την Επαρχιακή Διοίκηση καθώς και τις Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή.

Βοήθησαν επίσης εθελοντικά, με πέντε οχήματα, κυνηγετικοί σύλλογοι.

Από πλευράς εναέριων μέσων, στις προσπάθειες πυρόσβεσης συνέδραμαν τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, το εκμισθωμένο ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και δυο των Βρετανικών Βάσεων.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ
31/05/2018 19:43

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal