Yπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης τάσσεται η Μέρκελ και επαινεί τις πρωτοβουλίες του Μακρόν




Η Καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης, ενώ παράλληλα επαίνεσε και τις πρωτοβουλίες του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν για μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε εβδομαδιαίο βίντεο-μήνυμα της, στο οποίο –μεταξύ άλλων- δήλωσε «ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν με τις πρωτοβουλίες του με πολύ ενθουσιασμό και με ελπίδα για την Ευρώπη, της έδωσε σημαντική ώθηση. Η γερμανο-γαλλική συνεργασία λειτουργεί πολύ καλά. Για εμένα η Ευρώπη παραμένει πάνω από όλα ένα σχέδιο για την ειρήνη».

Η ίδια κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να πάρουν μέρος σε όλη την Ευρώπη σε διάλογο για το μέλλον της. «Θέλουμε να γνωρίζουμε τι θέλουν. Θέλουμε να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα».

Η Καγκελάριος σημείωσε ότι πολύ σημαντικοί μελλοντικοί στόχοι είναι η δημιουργία μιας κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το περιβάλλον, την πολιτική ασύλου, αλλά και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η Άγκελα Μέρκελ κατέληξε λέγοντας «έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να προστατεύσουμε την ευημερία στην ΕΕ. Η Ευρώπη στο σύνολο της μπορεί όταν είναι ενωμένη να παρουσιάζεται πολύ ισχυρότερη σε διαπραγματεύσεις στη διεθνή πολιτική σκηνή».

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 05/05/2018 20:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: