Ξεκινά στην Κέρκυρα το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας




Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας.Η διεξαγωγή του 12ου Πανελληνίου Συμποσίου Ωκεανογραφίας και Αλιείας, με τίτλο «Γαλάζια Ανάπτυξη για τη μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου και την Ανατολική Μεσόγειο» συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων και το Σύλλογο Ερευνητών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚE.Θ.Ε.), σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στην Κέρκυρα το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα 36 χρόνια ιστορίας του και θα λάβουν μέρος εκατοντάδες επιστήμονες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής αλλά και της Μεσογείου.

Η επίσημη έναρξη του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.μ.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία, ενώ όλες οι ομιλίες του θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.

Στην ημερίδα με τίτλο «Ημέρα Αφιερωμένη στις θάλασσες του Ιονίου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συμποσίου, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα αναλυθούν θεματικές ενότητες που αφορούν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου με τον παράκτιο τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ο θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η αλιεία, η βιοποικιλότητα και η διαχείριση των υδάτων.

« Η σύμπραξή μας σε αυτή τη συνδιοργάνωση έχει σαν στόχο να αντλήσουμε τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία ή τις σκέψεις των παραγόντων που θα συμβάλλουν σε αυτή τη συζήτηση για να τροποποιήσουμε κατάλληλα τις πολιτικές που η Περιφέρεια ασκεί σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ.Γαλιατσάτος.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα βρίσκεται στην Κέρκυρα και το ωκεανογραφικό πλοίο «ΑΙΓΑΙΟ» , το οποίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από την Πέμπτη 31 Μαΐου έως το Σάββατο 3 Ιουνίου.

30/05/2018 00:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Α. Ταπάσκου
Κέρκυρα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: