“Τρικυμία” στο Κίνημα Αλλαγής μετά το “ως εδώ” της Φώφης και την απάντηση του Θεοδωράκη




Τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ των προέδρων των κομμάτων που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής μετά το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές, το οποίο όμως δεν υποστήριξαν οι υπόλοιποι.

Μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε δηλώσει πως οι εκλογές δεν είναι αρκετές για να αλλάξει η ζωή στη χώρα μας.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωσή της στο «Πρώτο Θέμα», ξεκαθάρισε ότι η ανοχή της σε προσωπικές στρατηγικές έχει τελειώσει και ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη διχόνοια να απλωθεί στο εσωτερικό του κινήματος.
Αφήνοντας να εννοηθεί πως ορισμένοι ήδη αναζητούν το επόμενο πολιτικό κόμμα στο οποίο θα ενταχθούν είπε πως το Κίνημα Αλλαγής «θα αφήσει πίσω όσους δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό».

Η αντίδραση του Ποταμιού ωστόσο δεν ήταν τέτοια ώστε να κατευνάσει την ένταση αλλά αντιθέτως έριξε «λάδι στη φωτιά». «Το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν», ανέφερε η ανακοίνωση και κατέληγε: «Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε».

Ρόλο «πυροσβέστη» φαίνεται πως ανέλαβε η ΔΗΜΑΡ που σε άτυπη ενημέρωσή της καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αντιμετωπίσουν τις όποιες διαφορές με συλλογικές διαδικασίες και «όχι με δημόσιες παρεμβάσεις».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: