Το βίντεο των 30″ που κόβει την ανάσα: Ήρωας σώζει αγοράκι που κρέμεται στο κενό




Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου. Δείχνει ένα νεαρό άντρα να σκαρφαλώνει από τον δρόμο στην πρόσοψη ενός κτιρίου για να σώσει ένα 4χρονο αγόρι που κρέμεται στο κενό από τον τέταρτο όροφο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα lci.fr, το περιστατικό συνέβη χθες στο  18ο διαμέρισμα του Παρισιού.  Το αγοράκι κρέμεται από την άκρη του μπαλκονιού και κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να πέσει από τα 12 μέτρα στο δρόμο.

Ένας νεαρός άνδρας χωρίς να διστάσει καθόλου και με αυτοθυσία αρχίζει να σκαρφαλώνει ορόφο όροφο το κτήριο. Όλοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα,τα δραματικά δευτερόλεπτα που διαρκεί η προσπάθεια του.

Αν και δεν χρειάστηκαν περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα σε όλους φαίνονται αιώνας. Τελικά καταφέρνει να φτάσει στο τέταρτο όροφο και να αρπάξει το παιδί και να το ανεβάσει με ασφάλεια στο μπαλκόνι.

Παράνομος μετανάστης από το Μάλι

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο  νεαρός που έσωσε χθες το βράδυ στο Παρίσι ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό σκαρφαλώνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε πολυκατοικία ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό στην οδό Μαρξ-Ντορμουά σκαρφαλώνοντας τρεις ορόφους είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμουντού Γκασάμα», έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού Ιαν Μπροσά.

Λίγο πριν, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε συγχαρεί τον νεαρό: «Ενα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ, LCI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: