Το Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ είναι η καρδιά της Κύπρου: Φωνάζει για να μην ξεχάσουν οι δυνατοί




Του Νίκου Αντωνιάδη* 

Μέτρησα 20 μέλη του Κογκρέσου. Μέτρησα 4 Senators. Όλοι σχεδόν να μιλάνε για την Κύπρο, την κατοχή και τις βαρβαρότητες της Τουρκίας (όχι μόνο έναντι της Κύπρου).

Μέτρησα αξιωματούχους του State Department, όπως τον Jonathan Cohen (Deputy US Representative to the UN-Designate) και τον John McCarrick (State Department Acting Special Envoy & Coordinator for International Energy Affairs) να μιλάνε για το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει την ΑΟΖ της ελεύθερα.

Κι όλα αυτά, μέσα στο σπίτι της υπερδύναμης των 400 εκ. κόσμου και όχι μόνον.

Για 44 τώρα χρόνια, μετά την Τουρκική εισβολή, αυτό γίνεται. Με το Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ να αποτελεί εδώ και 34 χρόνια το πικρό ποτήρι των ανθρώπων της Ομογένειας που παλεύει για την επιστροφή όλων μας. Που έκανε το Καπιτώλειο και τον Λευκό Οίκο προσωρινό “οίκο” της για να στεγάσει την ελπίδα όλων εμάς που η “καλοπέραση” έγινε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας.

Μέσα σε όλη αυτή την (αμερικανική) “πολυτέλεια” κι ένας Κερυνειώτης, που με δύναμη φωνάζει παντού για να μην ξεχάσουν όλοι αυτοί που ελέγχουν τις τύχες του κόσμου: “Η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η Μόρφου, ο Πενταδάκτυλος είναι εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας που κρατούνται παράνομα και με τη βία από τους Τούρκους.

Η Κύπρος του(ς) οφείλει ΠΟΛΛΑ! Χωρίς τον Πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ και τα μέλη – πρεσβευτές της Ομογένειας μας, πιθανόν σήμερα η Κύπρος να ήταν στον χάρτη των ΗΠΑ ως “Βόρεια” και “Νότια”. Με αυτούς τους ανθρώπους, τον Νίκο Μούγιαρη, τον Έντυ Ζεμενίδης, τον Τάσο Ζαμπά και πολλούς άλλους δίπλα τους, η Κύπρος παραμένει στο τραπέζι των ΗΠΑ, του ΟΗΕ, και της ΕΕ ως:

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ένα ισότιμο κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ!

Χωρίς αυτά (και αυτούς), η καρδιά της Κύπρου μας θα πάψει να κτυπά!

Τους οφείλουμε ΠΟΛΛΑ!

Υ.Γ. Μια καρδιά που φέρνει αποτελέσματα. (σχετικό άρθρο ΕΔΩ)

Το Κυπριακό και η προκλητικότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ συζητήθηκαν μεταξύ Φωτίου και Κόεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: