Το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας




Ιστορική ήταν για τους εκπροσώπους της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει, χθες, από την Αλεξάνδρεια.

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Τέρενς Κουΐκ και του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Γκρουνστέιν και η γενική γραμματέας Σούλα Σκουφαρίδου έγιναν θερμά δεκτοί από τον Έλληνα Πρόεδρο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αιγυπτιώτες που διαμένουν στο Κάιρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Καβαλής ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της παροικίας, στο πρόσωπο του Έλληνα Προέδρου, την ελληνική Πολιτεία για τη στήριξη στον Ελληνισμό του Καΐρου και γενικότερα τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Παράλληλα, ζήτησε την περαιτέρω στήριξη από την Ελληνική Πολιτεία σε θέματα όπως η ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης, στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου, έτσι ώστε ο Ελληνισμός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας να συνεχίσει να κρατάει «Θερμοπύλες» στη Χώρα του Νείλου.

02/05/2018 08:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν. Κάτσικας
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: