Το Πεκίνο ζητά από ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα να κάνουν κινήσεις καλής θέλησης




Η Κίνα κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδείξουν «καλή θέληση» και «υπομονή», την επομένη της ακύρωσης της συνόδου κορυφής που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η πρόσφατη διπλωματική αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο επιτεύχθηκε με πολύ υψηλό τίμημα και η διαδικασία πολιτικής διευθέτησης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σπάνια ιστορική ευκαιρία», σχολίασε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Λου Κανγκ.

Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης, ο διάλογος στο υψηλότερο επίπεδο είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο», δήλωσε η εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ακύρωση της συνόδου κορυφής από τον Τραμπ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η «φόρμουλα Τραμπ» θα μπορέσει να επιλύσει την αντιπαράθεση για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

25/05/2018 13:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Πεκίνο, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: