Το Πεκίνο “πάει”… Βελιγράδι: Μεγάλη εξαγωγική έκθεση με κινεζικά προϊόντα στη Σερβία




Η εξαγωγική έκθεση του Ζετζιάνγκ πραγματοποιείται από χθες στο Βελιγράδι, ενώ διοργανώνεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ της ομώνυμης κινεζικής επαρχίας και της Σερβίας.

Η έκθεση στοχεύει επίσης στην δημιουργία νέων εξαγωγικών ευκαιριών, αλλά και στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Κίνας σε ευρύτερο επίπεδο.

Η τριήμερη έκθεση πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο (Belmax Centre) στο Βελιγράδι, ενώ στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της κινεζικής πρεσβείας στην Σερβία, αλλά και του υπουργείου Εμπορίου της επαρχίας Ζετζιάνγκ.

Ο Τσεν Κούι, γενικός διευθυντής της εταιρίας εκθεσιακών δραστηριοτήτων Zhejiang Broad international Convention and Exhibition Co., Ltd, τόνισε ότι στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει τις σερβικές εταιρίες να γνωρίσουν την κινεζική επαρχία του Ζετζιάνγκ καλύτερα, αλλά και να επικοινωνήσουν με κινεζικές εταιρίες.

Η σερβική πλευρά αναζητεί ευκαιρίες για συνεργασίες που μπορούν να ενισχύσουν το εμπόριο, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, αλλά και την διμερή συνεργασία σε άλλους τομείς οικονομικών κι εμπορικών δραστηριοτήτων.

25/05/2018 07:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua
Βελιγράδι , Σερβία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: