Το ισλαμικό κράτος «πίσω» από την επίθεση στη Λιέγη, ως απάντηση στις επιθέσεις των ΗΠΑ




Το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτηση στον πρακτορείο της τρομοκρατικής οργάνωσης, Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για τη διενέργεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Λιέγη του Βελγίου με θύματα δύο γυναίκες αστυνομικούς και ένα φοιτητή.

«Ο εκτελεστής της επίθεσης στην Λιέγη είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε η τρομοκρατική οργάνωση σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στην τηλεγραφική υπηρεσία του Amaq, μία μέρα μετά την αιματηρή επίθεση. Η τρομοκρατική οργάνωση σημείωσε ότι ο δράσης πραγματοποίησε την επίθεση σε απάντηση στην έκκληση για επιθέσεις «κατά των χωρών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης κυρίως στην Συρία».

Ο δράστης, που κατονομάστηκε ως ο Μπεντζαμίν Ερμάν, είχε πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αφού όμως είχε μαχαιρώσει επανειλημμένα δύο γυναίκες αστυνομικούς και στη συνέχεια τις σκότωσε με τα ίδια τους τα όπλα. Ο 31χρονος επίσης σκότωσε ένα φοιτητή που καθόταν σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία, ο Ερμάν μπαινοέβγαινε στη φυλακή για πράξεις βίας και άλλα εγκλήματα. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο Ερμάν είναι το γνωστό modus operandi του Ισλαμικού Κράτους.

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Λίβανος/ΒΗΡΥΤΟΣ
30/05/2018 22:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: