Τίτλοι τέλους για Ουζουνίδη, που αποθεώθηκε: Έκλεισε με ήττα, η μαρτυρική χρονιά για τον ΠΑΟ




Το «μαρτύριο» τελείωσε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο φινάλε της σεζόν και με μία μέρα καθυστέρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες (το ματς ξεκίνησε εχθές, αλλά διεκόπη στο 7′ λόγω καταρρακτώδους βροχής), γνώρισε τη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα (προηγήθηκε το 0-3 από τον ΠΑΟΚ), αυτή την φορά από τη Ξάνθη (1-2), στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League για την περίοδο 2017/2018.

Ο Λουτσιάνο στο 11΄ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 44΄ ο Κασάδο ισοφάρισε και στο 66΄ ο Ντουρίτσκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι απλήρωτοι παίκτες του Παναθηναϊκού από την έναρξη της περιόδου έβαλαν σε ένα ακόμη ματς στην άκρη το οικονομικό, προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στην σχεδόν άδεια Λεωφόρο, αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν τη σεζόν με μία νίκη γοήτρου. Στο φινάλε, πάντως, και παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα οι λίγοι οπαδοί των «πρασίνων» χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, στο τελευταίο του ίσως ματς στον πάγκο του «τριφυλλιού». Το πανέμορφο γκολ του Λουτσιάνο στο 11΄ με αριστερό βολέ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, ωστόσο, στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στον αγώνα η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Κασάδο. Το ματς ήταν ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ακρίτες να βρίσκουν την ευκαιρία στο 66΄ και να παίρνουν το «τρίποντο». Ο Ντουρίτσκοβιτς τσίμπησε τη μπάλα και νίκησε τον Διούδη που έκανε έξοδο.

Ουζουνίδης: Προσπαθώ να θυμηθώ κάτι θετικό και δεν το βρίσκω
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε τους τίτλους τέλους της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, ανακοινώνοντας την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο 49χρονος τεχνικός κοινοποίησε την απόφασή του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με την Ξάνθη, που ήταν και η τελευταία γι΄ αυτόν.
«Το πρωτάθλημα τελείωσε όπως άξιζε να τελειώσει, αδιάφορα. Κάποια στιγμή που πήγε να έχει ενδιαφέρον, κάποιοι μας είπαν ότι φτάνει, μην πιέζεστε. Κίνητρο για τα παιδιά δεν υπάρχει. Χάθηκε το κίνητρο να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση, μήπως σβήσουμε την τιμωρία από την Ευρώπη», ξεκίνησε τις δηλώσεις του.

«Αγωνιστικά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε. Τα παιδιά μπήκαν να παίξουν. Και εγώ δεν ενδιαφέρθηκα να παίξω για το αποτέλεσμα. Έπαιξαν σε άλλες θέσεις, μπήκαν νεαρά παιδιά. Αν θέλουν να τα προστατεύσουν, πρέπει να τα πλαισιώσουμε με έμπειρους παίκτες. Είναι νωρίς να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της φανέλας. Αν φέτος υπήρχε η υπομονή, του χρόνου δεν θα είναι έτσι», συνέχισε ο Ουζουνίδης.

Και συνέχισε: «Η συνεργασία μου επίσημα τελειώνει, τελειώνει το συμβόλαιο μου. Ευχαριστώ τους παίκτες που δουλέψαμε μαζί. Υπήρχαν δυσκολίες από την πρώτη στιγμή. Προσπαθώ να θυμηθώ κάτι θετικό και δεν το βρίσκω. Όσοι ήμασταν εδώ τον 1,5 χρόνο προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Όσοι πιστεύουν ότι είναι εύκολο, ας κοιτάξουν και τον αιώνιο αντίπαλο που αυτό το μήνα υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον, ας δουν την εικόνα του. Τουλάχιστον τελείωσε αγωνιστικά η χρονιά». Αφού ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που ήταν δίπλα του και τον βοήθησαν (Σαραβάκος, Παπαβασιλείου), κατέληξε:
«Αν κάποιοι καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο τα οικονομικά αλλά και η αγωνιστική εικόνα, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φαίνεται αντάξιος της φανέλας και της ιστορίας του. Με τους περιορισμούς και τους μείον βαθμούς, η ομάδα θα έχει πρόβλημα. Ελπίζω με τη λήξη της δικής μου συνεργασίας να βοηθήσουν πιο πολύ. Φάνηκε ότι με μένα δεν ήθελαν να βοηθήσουν τόσο πολύ. Ελπίζω κάποια στιγμή, υπό άλλες συνθήκες, να είμαστε πάλι εδώ».

* Την Τετάρτη 9 Μαΐου θα συζητηθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσφυγή του Εσιέν με αίτημα την ενεργοποίηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών από τον Παναθηναϊκό, για οφειλές των «πρασίνων» προς τον Γάλλο ποδοσφαιριστή.

07/05/2018 22:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: