Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι EPA, CHARLES PLATIAU

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μακρόν με τον αλ Σίσι: Στο επίκεντρο η Λιβύη και η Συρία

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντελ – Φατάχ αλ Σίσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμμανουέλ Μακρόν, μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου και συζήτησε μαζί του περιφερειακά θέματα αλλά και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν γύρω από τους τρόπους ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας και άλλα θέματα της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος του Προέδρου Σίσι, Μπασάμ Ράντι. Στην ίδια ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας αναφέρεται πως ο Μακρόν εξήρε τις προσπάθειες του Καΐρου για την σταθερότητα και την ενότητα του λιβυκού στρατού.

Την Τρίτη οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη αναμένεται να συναντηθούν στο Παρίσι με στόχο να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη επίλυσης των διαφορών ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εντός του 2018.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επαναβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας του στο να ενισχύει τις προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα μιας καλής προετοιμασίας για τις εκλογές.

Οι δύο ηγέτες επίσης συμφώνησαν στην ανάγκη συνδυασμού των διεθνών προσπαθειών να προωθηθεί μια πολιτική λύση στη Συρία και να σταματήσει ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τον συριακό λαό.

Πηγή: Al Ahram

Be the first to comment on "Τηλεφωνική επικοινωνία του Μακρόν με τον αλ Σίσι: Στο επίκεντρο η Λιβύη και η Συρία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*