Τη “μάχη” της Ιερουσαλήμ ετοιμάζει ο Ερντογάν: Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους, δηλώνει




“Η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη γραμμή μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν από αυτό και πως οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μονοι τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο Λονδίνο είπε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) στην Κωνσταντινούπολη και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στο Γενίκαπι. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι κάνουν επίσης νέες προσπάθειες και το ζήτημα ενδέχεται να πάει στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ανέφερε ότι για το Ραμαζάνι διοργανώνεται μια εκστρατεία βοήθειας υπέρ των Παλαιστινίων ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη μεταφορά των τραυματιών στην Τουρκία. Όπως είπε έχει ξεκινήσει και μια διπλωματική προσπάθεια επαφών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικοινωνεί με τους Πρωθυπουργούς και ο Υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους των άλλων χωρών και στοχεύουν ώστε στην σύνοδο του ΟΙΔ την Παρασκευή να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως δεν βλέπει τη Χαμάς ως μια τρομοκρατική οργάνωση και πως την βλέπει ως ένα κίνημα αντίστασης στις προσπάθειες απελευθέρωσης των εδαφών των Παλαιστινίων που βρίσκοντια υπό κατοχή. “Το Ισραήλ εκεί είναι κατοχική δύναμη”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για το αντιπυραυλικό σύστημα που θα αγοράσει η Τουρκία από τη Ρωσία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε και πάλι πως ‘όπως η Ελλάδα πήρε τους S300 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πάρουμε κι εμείς τους S400 για να καλύψουμε τις ανάγκες μας”. “Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αγοράζουμε το πετρέλαιο και το φυσικό μας αέριο από τη Ρωσία. Από τη Ρωσία έρχονται στη χώρα μας 5 εκατομύρια τουρίστες. Έρχεται η στιγμή που δεν μπορούμε να πάρουμε αντί χρημάτων όπλα από τις ΗΠΑ με τις οποίες είμαστε σύμμαχοι. Λένε δεν υπήρξε έγκριση από τη Γερουσία και δεν μπορούν να πουλήσουν. Επομένως στο θέμα των S400 δεν υπάρχει υποχώρηση”, ανέφερε.

Για τη συνάντησή του με την βασιλισσα Ελισάβετ ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι μπορεί να είναι 92 ετών αλλά έχει πολύ ισχυρή μνήμη. Όπως είπε θυμάται όλες τις λεπτομέρειες από την επίσκεψή της στην Τουρκία όταν Πρόεδρος ήταν ο Αμπτουλάχ Γκιουλ και ο ίδιος Πρωθυπουργός.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
17/05/2018 12:01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τραβάει στα άκρα ο Ερντογάν: Σχέδια του τουρκικού στρατού για παρέμβαση στην Γάζα

Στα άκρα η Τουρκία και το Ισραήλ: Ο Ερντογάν κάλεσε “ογκώδη” διαδήλωση στην Πόλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: