Συναυλία της χορωδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στο Αργυρόκαστρο




Συναυλία στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας του συλλόγου χορωδιακής ελληνικής παραδοσιακής και κλασικής μουσικής των υπαλλήλων του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Αργυρόκαστρο στην Αλβανία επέλεξε για μια ακόμη συναυλία στα 30χρονα ίδρυσής του, ο σύλλογος χορωδιακής ελληνικής παραδοσιακής και κλασικής μουσικής των υπαλλήλων του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό θέατρο του Αργυροκάστρου ύστερα από πρόσκληση του Δημαρχείου της πόλης. Τη συναυλία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Έλληνες ομογενείς, αλλά και Αλβανοί κάτοικοι της πόλης Αργυροκάστρου, αποτελώντας έτσι τον πολιτιστικό γεγονός του Μαΐου για την πόλη-μουσείο του Αργυροκάστρου.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμιλίου Γιαννακόπουλου η χορωδία ερμήνευσε γνωστά ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, όπως και τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Χατζηαποστόλου κλπ, αλλά και ξένων μουσικοσυνθετών.

Τα τραγούδια ήταν πολύ γνωστά για το κοινό και όπως τόνισε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του συλλόγου Βάσω Παπασιριοπούλου, η παρουσία τους στο Αργυρόκαστρο αποτέλεσε για το σύνολο της χορωδίας μια ιδιαίτερη συγκινητική βραδιά.

27/05/2018 10:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Π. Μπάρκα
Αργυρόκαστρο, Αλβανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: