“Στόχος η επιστροφή στις επιτυχίες”: Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Πέδρο Μαρτίνς




Τον νέο προπονητή της ομάδας παρουσίασε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο 47χρονος Πορτογάλος Πέδρο Μαρτίνς είναι πλέον το νέο «αφεντικό» στου Ρέντη και αυτός που καλείται να ανασυγκροτήσει την ομάδα, η οποία προέρχεται από την χειρότερη σεζόν της τελευταίας 20ετίας, και να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών.

Εκ μέρους της διοίκησης, ο σύμβουλος στρατηγικής Κριστιάν Καρεμπέ είπε ως πρόλογο: «Είναι η μέρα που πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να υποδεχτούμε τον νέο προπονητή της ομάδας. Καλοσωρίζουμε τον Πέδρο Μαρτίνς. Υπήρξε πολύ πετυχημένος ποδοσφαιριστής, στην Μαρίτιμο, την Ρίο Άβε και την Γκιμαράες. Ελπίζουμε να καθιερωθεί και σ’ εμάς, αλλά ως προπονητής, και να πετύχει όλα όσα τον οδήγησαν να γίνει ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Πορτογαλία».

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Μαρτίνς και τόνισε: «Για μένα αποτελεί τιμή που μου δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσω τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε με ένα καινούριο κύκλο την πορεία του Ολυμπιακού, διατηρώντας φυσικά το τεράστιο μέγεθος που έχει αυτός ο σύλλογος».

Αμέσως μετά ανέφερε ως συστατικά της επιτυχίας: «Ποιότητα και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι και η υποχρέωση που έχουμε στους φιλάθλους μας και επειδή δεν μπορείς πάντα να παίζεις καλά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε με τη ψυχή μας».

Ρωτήθηκε πότε έγινε η πρώτη επαφή και αν περίμενε να υπάρξουν τόσες πολλές αλλαγές: «Η επαφή έγινε πριν από έναν χρόνο, όταν ο Κριστιάν Καρεμπέ ήρθε στην Πορτογαλία και με βρήκε. Είναι λογικό μετά από χρονιές που δεν είναι τόσο επιτυχημένες να γίνονται αλλαγές. Θα γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται, όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πάντα σε συνεργασία με τον πρόεδρο για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, γιατί αυτός είναι ο στόχος».

Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του για να μάθει για τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Ειλικρινά δεν έχω κάνει συζήτηση με κανέναν. Είχα την ευκαιρία να δω την ομάδα και να έχω δική μου εικόνα και εκτίμηση και είναι καλό αυτό. Αν είχα μιλήσει με άλλους προπονητές, θα μου έλεγαν για άλλη εποχή».

Και για τον τρόπο παιχνιδιού που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός: «Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και τι περιμένουν οι οπαδοί μας. Φέτος χάθηκε η φιλοσοφία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το επαναφέρουμε αυτό στην ομάδα με δουλειά και πίστη. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί, αλλά κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Είμαι έτοιμος, ξέρω τι θέλουν οι οπαδοί μας και ξέρω πώς πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός».

Σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να κάνει, αρκέστηκε να πει: «Να παίζουμε καλά, επιθετικά και με προσωπικότητα. Να έχουμε μία ομάδα που θα έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι θα παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Αυτό έρχεται με πολλή δουλειά και συγκέντρωση. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που δουλεύουμε και περιμένει ο κόσμος από εμάς».

Και για το ρόστερ: «Θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την διοίκηση. Είμαι στην διαδικασία γνωριμίας με παίκτες και Ακαδημία. Έχει παρθεί η απόφαση να έρθουν στην ομάδα παίκτες όπως ο Τσιμίκας, ο Μανθάτης, ο Σιώπης, ο Σάλιακας, ο Μάνος. Είναι παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα για να τους παρατηρήσουμε από κοντά».

Για το αν τον αγχώνει ο πρωταθλητισμός, ο Πέδρο Μαρτίνς είπε: «Όχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω πού έχω έρθει, πως ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε θα καταφέρουμε να πετύχουμε, να παίρνουμε τις νίκες και να φτάσουμε στον στόχο που έχουμε θέσει. Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Θέλω οι παίκτες να δουλέψουν πολύ για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Είναι σίγουρο ότι θα κοιτάξουμε στην Ακαδημία για να βρούμε παιδιά που θέλουν να δεσμευτούν σε αυτό».

Στην συνέχεια είπε: «Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για το σύστημα. Θα εξαρτηθεί από πολλά. Αυτό που έχει σημασία είναι να διαλέγουμε παίκτες αφοσιωμένους, με θέληση για δουλειά και δέσμευση γι’ αυτό. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με τέτοιους παίκτες και το σύστημα είναι δευτερεύον. Το σημαντικό για εμένα είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να το συνδυάσουμε και με Έλληνες παίκτες, θα είναι το ιδανικό. Όμως αυτό που είναι το σημαντικό είναι η ποιότητα. Από εκεί και πέρα, παρακολουθούμε παίκτες από διάφορες αγορές».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Από την αρχή είπα ότι γνωρίζω πως ο κόσμος της ομάδας είναι σημαντικός. Είναι απαιτητικός και θέλω να παρουσιάσω μια ομάδα με χαρακτήρα, ποιότητα και προσωπικότητα. Να ξαναβρούν την ταυτότητα του νικητή. Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας, γιατί θα είναι δύσκολη χρονιά».

Και για την πειθαρχία: «Φυσικά και είναι σημαντική η πειθαρχία. Θα μας απασχολήσει αρκετά αυτό. Οι παίκτες θα πρέπει να σέβονται και να βοηθήσουν τον σύλλογο μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν θα αντιμετωπίζονται άμεσα και δραστικά».

Τέλος, για το αν είναι πιο σημαντικό το πρωτάθλημα ή το Europa League, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Και τα δύο! Πρέπει να κάνουμε προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά, αλλά και επειδή το πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο, πρέπει να προετοιμαστούμε ειδικά και για αυτό».

Από την δική του μεριά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να γίνουμε ένα, μαζί με τον προπονητή. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους Πορτογάλους προπονητές. Με τον Ζαρντίμ, τον Περέιρα, τον Σίλβα, τον Μπέντο, πήραμε Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Μας πάει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και ο πρόεδρος φρόντισε ο νέος προπονητής να έρθει στην κατάλληλη στιγμή, για να δει τα χάλια μας. Αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός. Είναι ο χειρότερος Ολυμπιακός όλων των εποχών. Θέλω να υπάρχει σύμπνοια του προπονητή, των παικτών και όλων, γιατί θα αντιμετωπίσουμε τα διπλάσια προβλήματα και τις βρωμιές από αυτά που έγιναν φέτος. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα αποφύγουμε. Ήδη προσπαθούν να βγάλουν ποιος θα είναι πρωταθλητής του χρόνου».

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: