Στο Συνταγματικό Δικαστήριο παραπέμπουν τη Μέρκελ οι ακροδεξιοί, για το προσφυγικό




Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» παραπέμπει την γερμανική κυβέρνηση και ειδικά την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, κατηγορώντας την για την πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ισχυρίζεται πως το Φθινόπωρο του 2015, η Καγκελάριος Μέρκελ με την απόφαση της να ανοίξει τα γερμανικα σύνορα σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφευγαν στη Γερμανία, μέσω της βαλκανικής οδού, παραβίασε τις αρχές του Συντάγματος, αλλά και τους κανονισμούς του γερμανικού Κοινοβουλίου και ισχυρίζονται πως μια τέτοια απόφαση έπρεπε να παρθεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Να σημειωθεί πως απο το Φθινόπωρο του 2015 και για τους επόμενους μήνες, στη Γερμανία κατέφυγαν πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αριθμός των προσφύγων από την Συρία ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας επωφελήθηκε από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στη γερμανική κοινωνία, με αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές του 2017 να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, με ποσοστό που έφθασε το 13%.

Το κόμμα αυτό έχει ανάγει το πρσφυγικό/μεταναστευτικό σε κεντρικό θέμα της πολιτικής του εναντίον της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών/Σοσιαλδημοκρατών.

ΚΥΠΕ Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
18/05/2018 21:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: