Στην Τριμερή έγιναν βήματα ισχυρής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας, τονίζει ο Παππάς




«Η χθεσινή συνάντηση προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων που δείχνουν ότι αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ουσία και συγκεκριμένη ατζέντα, καθώς και έναν αλληλοέλεγχο μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών για τα συμφωνημένα πρότζεκτ».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” για την Τριμερή Σύνοδο στην Κύπρο. Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι έγιναν πολλά βήματα και σε σχέση με το καλώδιο οπτικής ίνας, στον τομέα αρμοδιότητάς του, για να τονίσει ότι «αυτά τα βήματα είναι βήματα ισχυρής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας, γιατί γίνονται πάνω σε υποδομές και θεμελιώνουν κοινά μακροπρόθεσμα συμφέροντα».

Μιλώντας για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, είπε ότι «είναι τεράστια τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα μπορούν να διασφαλιστούν με σταθερό και ομαλό τρόπο». Σημείωσε ότι οι οικονομικές μελέτες είναι πολύ θετικές, «υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης των κοιτασμάτων», υπογραμμίζοντας ότι «οι ενεργειακές λεωφόροι και οι λεωφόροι των τηλεπικοινωνιών είναι θεμελιωμένες για την επανασταθεροποίηση της ευαίσθητης αυτής περιοχής».

Καλούμενος να σχολιάσει την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η απόφαση θα συμβάλει στη σταθερότητα», εκτιμώντας ότι αυξάνει την ανασφάλεια όλων των παικτών της περιοχής και υπογραμμίζοντας ότι «η θέση της Ελλάδας, όπως και της ΕΕ, είναι πως προτιμότερο θα ήταν να υπάρχει μια συμφωνία στο τραπέζι όπου όλα τα συμβαλλόμενα μέρη θα ελέγχονται».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε βέβαιος ότι αυτές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019, συμπληρώνοντας ότι, τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος του προγράμματος, αυτό το συνειδητοποιούν πολλές τοποθετήσεις, «όπως του κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος πολύ ευγενικά μίλησε για το υποτιθέμενο κόστος της πρώτης διαπραγμάτευσης». Ανέφερε ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής που ζήτησε εκλογές, προσθέτοντας ότι ανεξήγητα κρατούνται οι υψηλοί τόνοι από πολλούς, όταν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μιλούσαν για προληπτική γραμμή στήριξης και τώρα πάμε σε «μία καθαρή έξοδο χωρίς μνημονιακές ρυθμίσεις».

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ν. Παππάς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει περάσει, από τη βεβαιότητα, σε καθεστώς αβεβαιότητας περί ενός αγνώστου εχθρού και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Πειραιώς. Σημείωσε ότι και οι δυνάμεις του οικονομικού τομέα επιζητούν την ηρεμία για να λειτουργήσει ο οικονομικός κύκλος, τονίζοντας ότι τη στάση της ΝΔ «εμείς την αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, γιατί είναι το απόλυτο συνεπαγόμενο μιας στρατηγικής κατάρρευσης του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας».

09/05/2018 11:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ Δ.Βαλαβανίδου
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: