Στην Χαμάς ανήκαν 50 Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν, υποστηρίζει αξιωματούχος της οργάνωσης




Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας ανήκαν στην παλαιστινιακή οργάνωση, που διοικεί τον θύλακα.

Ο Σάλαχ αλ Μπαρνταουίλ, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε παλαιστινιακό τηλεοπτικό δίκτυο, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες ούτε σχετικά με το ενδεχόμενο ή όχι αυτοί οι Παλαιστίνιοι να ήταν μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς ούτε σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες σκοτώθηκαν.

Όμως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η ισραηλινή κυβέρνηση, που βρίσκονται αντιμέτωπες με σφοδρές αντιδράσεις μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά τη Δευτέρα κι άλλων δύο την Τρίτη έσπευσαν, επικαλούμενες αυτές τις δηλώσεις, να αμφισβητήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων και να επιμείνουν στη θέση τους ότι τις κινητοποιήσεις ενορχήστρωσε η Χαμάς.

«Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν» τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσε ο Σάλαχ αλ Μπαρνταουίλ, απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε εάν η Χαμάς επωφελείται από τις κινητοποιήσεις.

«Πενήντα μάρτυρες (νεκροί) ήταν της Χαμάς. Πώς η Χαμάς θα μπορούσε να συλλέξει τους καρπούς (του κινήματος) ενώ πληρώνει ένα τόσο υψηλό τίμημα;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

16/05/2018 20:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Γάζα, Παλαιστίνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: