Στη Σόφια αύριο ο Νίκος Αναστασιάδης για να πάρει μέρος στη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο, 16 Μαΐου, το πρωί στη Σόφια, της Βουλγαρίας, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Το βράδυ της 16ης Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε άτυπο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ προς τιμή των ηγετών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, με κύριο αντικείμενο συζήτησης τα Ψηφιακά Θέματα και η Καινοτομία.

Τις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 17 Μαΐου, θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη συνδεσιμότητα ανάμεσα τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον θα συνοδεύει στη Σόφια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 18 Μαΐου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: