Στη Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τους Αιγυπτιώτες




Με ένα προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά ολοκλήρωσαν, χθες, Κυριακή 6 Μαϊου, οι 120 Αιγυπτιώτες από την Ελλάδα και την Κύπρο, το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ». Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 30 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια, συνεχίστηκε στο Ελ Αλαμέιν, το Κάιρο, το Σαρμ Ελ Σέιν και κατέληξε στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, όπου υποδέχτηκε τους Αιγυπριώτες από την Ελλάδα και την Κύπρο ο αρχιεπίσκοπος Σινά-Φαράν-Ραϊθούς, Δαμιανός, μαζί με την υπουργό Διασποράς του Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ.

Προηγήθηκε η συνάντηση του καθηγουμένου του μοναστηριού με τους Αιγυπτιώτες στο Σαρμ Ελ Σέιχ, παρουσία του κυβερνήτη, στρατηγού Χάλιντ Φούντα, τον οποίο ο κ. Δαμιανός παρασημοφόρησε παρουσία όλων και τον ευχαρίστησε για τις ενέργειες και το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε κατά την πρόσφατη περίοδο του ατυχήματός του.

«Να είστε καλά που επιστρέψατε! Το μοναστήρι και ο τόπος σάς χρειάζονται» είπε στον κ. Δαμιανό ο κυβερνήτης του Σινά, δεχόμενος με συγκίνηση τη μεγάλη τιμητική διάκριση από τον αρχιεπίσκοπο.

Την Παρασκευή 4 Μαϊου είχε προηγηθεί η επίσκεψη των Αιγυπτιωτών στις Πυραμίδες του Καϊρου, τον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καϊρου και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου.

Οι 120 Αιγυπτιώτες επέστρεψαν σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Λάρνακα και την Αθήνα.

07/05/2018 15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: