Στα χέρια της κυπριακής αστυνομίας τούρκος δραπέτης, που κρυβόταν στα κατεχόμενα




Στα χέρια των κυπριακών διωκτικών Αρχών στην Πάφο έπεσε Τούρκος κατάδικος που απέδρασε από τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.Ο ιδιαίτερα επικίνδυνος, όπως χαρακτηριζόταν από τις τουρκικές Αρχές, 45χρονος Γιλμάζ Γκιουμούς είχε αποδράσει από τις τουρκικές φυλακές και είχε βρει καταφύγιο στα κατεχόμενα.

Την Τρίτη 8 Μαΐου, δραπέτευσε για δεύτερη φορά από το νοσοκομείο της Κερύνειας όπου τελούσε υπό κράτηση, όπου είχε μεταφερθεί επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία συγκέντρωσε πληροφορίες ότι από το απόγευμα της Δευτέρας είχε μεταβεί στην περιοχή της Πέγειας, όπου νοίκιασε ένα τουριστικό κατάλυμα στο οποίο διανυκτέρευσε χθες βράδυ.

Σήμερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών, ο Γκιουμούς συνελήφθη μαζί με ένα Τουρκοκύπριο συνομήλικο του. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν μικρή ποσότητα κάνναβης και πλαστά έγγραφα.

Ο Γιλμάζ Γκιουμούς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από Βρετανικό δικαστήριο το 2005 αφού κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό διαμερίσματος στο νότιο Λονδίνο το 2003. Συνέπεια της πράξης του αυτής ήταν να βρουν τον θάνατο τρία άτομα.

Ο Γκιουμούς ζήτησε όπως εκτελέσει την ποινή του στην Τουρκία και μετά τη μεταφορά του σε τουρκικές φυλακές κατάφερε να αποδράσει το 2015, διαφεύγοντας στα κατεχόμενα, όπου και διέμενε τα τελευταία τρία περίπου χρόνια.

Οι «αρχές» στα κατεχόμενα εντόπισαν τον Τούρκο κατάδικο την Πρωτομαγιά και τον συνέλαβαν, αλλά δραπέτευσε μια εβδομάδα αργότερα από το νοσοκομείο της Κερύνειας, όπου είχε μεταφερθεί επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για να ζητηθεί η κράτησή τους.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/05/2018 20:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: