Σήμερα η συνάντηση στο Βελιγράδι μεταξύ των Προέδρων της Κύπρου και της Σερβίας




Συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić, καθώς και με άλλους πολιτειακούς άρχοντες θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Σερβίας με τον οποίον θα παρακαθίσει στη συνέχεια σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου Αναστασιάδη από τον Πρόεδρο της Σερβίας και τελετή παρασημοφόρησης του Σέρβου Προέδρου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Maja Gojković και αργότερα θα παρακαθίσει τη συνέχεια σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμή του η Πρωθυπουργός της χώρας Ana Brnabić.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πατριαρχείο της Σερβίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, ο οποίος θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
10/05/2018 07:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: