“Σεβόμαστε απόλυτα την Ιταλία, ελπίζουμε σε μία σταθερή κυβέρνηση”, δηλώνει το Βερολίνο

File Photo: Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε τις ευχές του Βερολίνου για μία σταθερή κυβέρνηση στην Ιταλία. EPA, FELIPE TRUEBA
Την ελπίδα ότι θα σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση στην Ιταλία εξέφρασε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις για λεπτομέρειες.

«Ο σεβασμός στην ιταλική δημοκρατία, στους δημοκρατικούς θεσμούς της Ιταλίας, απαιτεί τώρα να περιμένουμε ποια κυβέρνηση θα ηγηθεί της χώρας και με ποιες ιδέες θα έλθει σε μας και τους ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για έναν σημαντικό φίλο και εταίρο και για βαθιά γερμανοϊταλική φιλία – και στο επίπεδο των λαών. Τόνισε πάντως ότι το Βερολίνο είναι «πάντα πρόθυμο για καλή και στενή συνεργασία» με μια ιταλική κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο προκάλεσε και την αντίδραση της ιταλικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη του την συζήτηση που γίνεται για το θέμα στην Ιταλία, αλλά διευκρίνισε: «Δεν θα με ακούσετε να αξιολογώ μεμονωμένα άρθρα του Τύπου. Αυτό αντικρούει την θεμελιώδη στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της ελευθερίας του Τύπου στην Γερμανία. Η γλώσσα της κυβέρνησης, της Καγκελαρίου, των υπουργών είναι γεμάτη σεβασμό και η βασική μας θέση είναι η θέση μιας καλής και όσο το δυνατόν στενότερης συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων εταίρων».

28/05/2018 15:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: