Σε άνοδο οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, λόγω της πολιτικής κατάστασης της χώρα




Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο σήμερα, με την διαφορά τους έναντι των αποδόσεων των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012, καθώς οι φόβοι για τα σχέδια οικονομικής πολιτικής των δύο αντισυστημικών κομμάτων που πιθανόν να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας συνεχίζουν να προκαλούν αναταραχή μεταξύ των επενδυτών.
Οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο 14 μονάδων βάσης στο 0,215%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η απόδοση ήταν στο -0,20%.
Καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων ανήλθαν σε υψηλό 10 μηνών στο 2,298%, η διαφορά τους έναντι των αποδόσεων των γερμανικών Bund διευρύνθηκε στις 174 μονάδες βάσης – η μεγαλύτερη από τον πέρυσι τον Οκτώβριο.
Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των ιταλικών και των ισπανικών 10ετών ομολόγων ανήλθε στις 81 μονάδες βάσης – η υψηλότερη από το 2012 όταν η ευρωζώνη άρχισε να εξέρχεται από την κρίση χρέους.
Τα ιταλικά CDS (κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών) ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν επτά μηνών στις 128 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit.

21/05/2018 11:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: