Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απάντησε μέσω facebook στα αρνητικά σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων για την προοπτική συγκυβέρνησης των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία. EPA, RICARDO ANTIMIAΝI

Σαλβίνι προς εταίρους ΕΕ: “Μην παρεμβαίνετε, δική μας δουλειά το συμφέρον των Ιταλών”

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι απάντησε σήμερα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κρατών μελών της Ένωσης, που έχουν διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την γραμμή που εννοεί να υιοθετήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση, ιδίως σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά και το μεταναστευτικό.

«Συνεχίζονται οι έξωθεν αθέμιτες παρεμβάσεις. Μετά τους Γάλλους και τους Γερμανούς, σήμερα είναι η σειρά του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν ‘Ασελμπορν. ” Ο Ματαρέλα ελπίζω να μην επιτρέψει στην νέα ιταλική κυβέρνηση να καταστρέψει όλη τη δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη”. Επιβεβαιώνω: στο εξωτερικό, ας είναι νηφάλιοι, το συμφέρον των Ιταλών θα το σκεφθούμε εμείς», έγραψε, χαρακτηριστικά, ο Σαλβίνι στο Facebook.

Την ώρα αυτή, στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη συνάντηση του Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο με τον υποψήφιο πρωθυπουργό τους, τον καθηγητή Τζουσέπε Κόντε.

22/05/2018 14:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Be the first to comment on "Σαλβίνι προς εταίρους ΕΕ: “Μην παρεμβαίνετε, δική μας δουλειά το συμφέρον των Ιταλών”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*