Σάλος από το απαίσιο κτύπημα στον Μπουτάρη: Ηταν μια άθλια επίθεση, δήλωσε ο δήμαρχος




“Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου”.

Αυτά δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης θα παραμείνει για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και θα πάρει εξιτήριο πιθανότατα σήμερα Κυριακή.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί πρότειναν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους.

— Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.

Οι υπεύθυνοι της επίθεσης στον Μπουτάρη θα υποστούν τις συνέπειες, λέει ο Τσίπρας

— Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

ΕΞΑΛΛΟΥ: “Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους”, τονίζεται σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία” προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

— «Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Με αυτή την αναρτηση στο twitter ο Στ. Θοεδωράκης σχολίασε την τραμούκικη είθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

— Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε τα εξής:

«Η επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στην ακροδεξιά ωμότητα και βία. Χάνουν τον καιρό τους όσοι θεωρούν ότι η βαναυσότητα και το μίσος τους θα λυγίσουν τη δημοκρατία. Οι ένοχοι να ανησυχούν.»

Οι ποντιακές ομοσπονδίες καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γ.Μπουτάρη

“Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο”, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ποντιακές ομοσπονδίες.

“Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο”, καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλλινοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Στέργιος Καλπαζίδης.

20/05/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ Θεσσαλονίκη, Greece

Στο νοσοκομείο ο Μπουτάρης μετά από επίθεση σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: